Beza

cake-1047393_640

(ilość porcji: 5-6   czas przygotowania: 20min. + czas pieczenia ok. 40 – 50 min.)

 

Składniki:

- 4 białka

- 200g cukru

- szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Wrzucić białka do miski, dodać szczyptę soli. Po ubiciu  białek dodajemy powoli, partiami cukier, aż całość się połączy. Nakładamy na wcześniej przygotowaną, wyłożoną papierem do pieczenia blachę (możemy stworzyć jeden blat bezowy lub kilkanaście małych bezików). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni C, na około 40-50 (zależy od piekarnika i wielkości bezy). Zostawiamy w ciepłym piekarniku na około 20 min. (lub na całą noc jeśli mamy czas).
Gotowe! Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.