Kompot z mrożonych wiśni

cherries-850338_640(czas przygotowania:15-20 min. Liczba porcji: 4-5)

 

Składniki:

- opakowanie wydrylowanych, mrożonych wiśni (około 500g)

- woda

- miód lub cukier

 

Przygotowanie:

Wiśnie płuczemy i wrzucamy je do garnka. Dodajemy około 4 łyżki wody. Podgrzewamy aż do rozmrożenia. Wtedy dodajemy około 3-4 szklanki wody i słodzimy (to zależy od kwasowości wiśni). Gotujemy aż do zagotowania. Gotowe! Smacznego!

2 Komentarze

  1. Tak, pomyśle o tym, by samej robić mrożonki :) (jak nie zapomnę do lata)

  2. Fajny pomysł na zimowy napój bez konserwantów : ) Kompoty z mrożonek to fajna alternatywa dla kompotów przygotowywanych w sezonie do słoików. Za wiśniowym przepadam, choć najlepszy jest oczywiście ze świeżych owoców. Swoją drogą, warto też samodzielnie robić mrożonki, są smaczniejsze i tańsze od sklepowych ; )

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.