Sałatka śledziowa

baltic-sea-997831_1280

(na około 5 porcji, czas przygotowania: 20 min plus chłodzenie)

Składniki

  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 250 g śledzi matjasów
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 małe jabłko
  • 3 kiszone ogórki
  • 3 łyżki majonezu
  • puszka czerwonej fasoli

 

 

Przygotowanie:

Ugotowane ziemniaki, ogórki i jajko przeciskamy przez sitko. Śledzie odsączamy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy bardzo drobno. Jabłko kroimy w małe kawałki albo przecieramy przez tarkę. Dodajemy fasolę, majonez i doprawiamy. Wszystko dokładnie mieszamy, chłodzimy. Gotowe!  Smacznego!

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.