Kisiel jabłkowy

IMG_20160115_172801

 

Przepis na ok. 2-3 porcji. Czas przygotowania – ok. 30 min,

 

Składniki:

- 5 jabłek

- szczypta cynamonu

- 2 łyżki mąki ziemniaczanej

- łyżka miodu

- herbatniki,bakalie (jeżeli chcecie,możecie z nich zrezygnować)

- ok. 0,5l  wody

 

Przygotowanie:

Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w grubszą kostkę.W garnku zagotowujemy wodę. Wrzucamy do niej jabłka, dodajemy cynamon i miód (według uznania), gotujemy je przez ok. pół godziny. W kubku rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną, aby nie było grudek, dodajemy ją do jabłek cały czas mieszając. Przekładamy do miseczek, posypujemy bakaliami. Kisiel podajemy z herbatnikami (jeżeli je lubicie).  Gotowe  :-o

Smacznego!

2 Komentarze

  1. Może nie powstaje tak szybko jak ten ‚z torebki’ ale zdecydoowanie wolę właśnie taką domową wersję – nie dość że zdrowsza to jeszcze smaczniejsza :)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.